“Укроборонпром” виграв суд у російської компанії у справі про повернення авансової оплати

“Укроборонпром” виграв суд у російської компанії у справі про повернення авансової оплати

Заступник генерального директора “Укроборонпрому” Мустафа Найєм стверджує, що державний концерн виграв суд у російської компанії “Авіа-ФЕД-Сервіс” в справі про повернення авансового платежу українським заводом “Артем”.

“Укроборонпром” виграв суд у російської компанії “Авіа-ФЕД-Сервіс” у справі проти заводу “Артем”, – написав він у Facebook, додавши, що російська компанія “вимагала в українського оборонного заводу в примусовому порядку повернути майже 55 млн гривень ($ 2,2 млн) за контракти на виготовлення товарів подвійного призначення”.

При цьому заступник директора концерну не конкретизував деталі за судовим рішенням, зазначивши лише, що в “Укроборонпрому” “до кінця не вірили” в те, що Верховний суд прийме рішення на користь концерну. Поки не має офіційної інформації з суду.

При цьому Найєм зазначив, що протягом двох років завод програвав цю справу в судах різних інстанцій. “Справа йшла до того, що, якщо б росіяни виграли, завод міг зупинити свою роботу на три-чотири місяці, зірвавши виконання держоборонзамовлення, а також кілька експортних контрактів”, – додав він.

Юристи заводу “Артем” апелювали в суді тим, що російська компанія з травня 2018 року перебуває під українськими санкціями, а виконання замовлення для російської компанії може бути загрозою для безпеки України.

Компанія “Авіа-ФЕД-Сервіс” і завод “Артем” уклали контракти в 2014 році, за якими російська сторона перерахувала аванс. Однак виконання замовлень не було виконано і компанія з РФ намагалася стягнути сплачені кошти через український суд на підставі рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті РФ.

Завод “Артем” – український виробник керованих ракет класу “повітря-повітря”, автоматизованих комплексів для підготовки і технічного обслуговування авіаційних керованих засобів ураження, протитанкових керованих ракет, а також приладів і обладнання для авіаційних літальних апаратів.

Поділитись