«Укроборонпром» відновлює виробництво апаратів штучної вентиляції легенів

«Укроборонпром» відновлює виробництво апаратів штучної вентиляції легенів

Державний концерн «Укроборонпром» вирішив відновити виробництва апаратів штучної вентиляції легенів на Київському державному заводі «Буревісник».

Про це повідомив заступник гендиректора держконцерну з питань трансформацій Роман Бондар у Facebook.

«Намагаємося зробити свій внесок у боротьбу з пандемією. Мустафа Найєм зараз займається відновленням на заводі «Буревісник», а ДП «Новатор»- зробить фокус на випуску масок», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Mind, держава досі не зробила жодних кроків для відновлення роботи підприємства. А співробітники підприємства не знають відновленням якого підприємства займають Бондар та Найєм.

Керівник одеського благодійного фонду «Корпорація Монстрів» Катерина Ножевнікова написала в коментарі, що черга на передзамовлення ШВЛ на «Буревіснику» – три тижні.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, Найєм заявив, що «Новатор», який спеціалізується на випуску радіолокаційних комплексів, навігаційної апаратури і засобів зв’язку, нещодавно став сертифікованим виробником медичного обладнання, зокрема, апаратів ультрафіолетового опромінення для безпечного знезараження великих приміщень і поверхонь.

За його словами, після оголошення карантину підприємство екстрено переорієнтувало виробництво і запустило пошиття медичних марлевих пов’язок для потреб самого підприємства та інших учасників «Укроборонпрому». За останніми даними, виготовлено близько 20 000 одиниць. Обсяги планують збільшити до 100 000.

«Паралельно на підприємстві готуються до запуску виробництва перших вітчизняних клапанних респіраторів FFP3. Зараз йде установка нової лінії продуктивністю до 3 млн спецзасобів щомісяця», – повідомив Найєм.

Поділитись