“Укроборонпром” пропонує продати недобудований крейсер “Україна”

“Укроборонпром” пропонує продати недобудований крейсер “Україна”

Державний концерн “Укроборонпром” розглядає можливість продажу недобудованого ракетного крейсера “Україна”, який знаходиться на утриманні Миколаївського суднобудівного заводу.

Про це повідомила прес-служба держконцерну, посилаючись на інтерв’ю DW гендиректора концерну Айвараса Абромавичуса.

“Україна не має потреби в крейсері такого масштабу, тому ми будемо розглядати можливість продажу цього крейсера. Ми будемо будувати нові кораблі: меншого масштабу і в більшій кількості, виходячи з потреб наших Збройних сил”, – зазначив він.

Глава концерну сказав також, що крейсер “Україна” був розроблений в 70-роках минулого століття, тому не здатний ефективно діяти в сучасних умовах. Судно, за його словами, також не придатне для застосування в Чорному і Азовському морях.

Минулого літа Степан Полторак, який займав тоді пост міністра оборони України запропонував президенту країни Володимиру Зеленському розібрати на деталі крейсер “Україна”, мотивуючи це тим, що він технологічно сильно застарів і непридатний до використання.

Ракетний крейсер “Україна” був спущений на воду в 1992 році, але так і залишився стояти на території Миколаївського суднобудівного заводу. Уже багато років його будівництво заморожено на рівні готовності 95%. За планом, будівництво “України” повинні були закінчити в 1994 році.

Поділитись