Українець втратив автівку через контрабандні цигарки

Українець втратив автівку через контрабандні цигарки

Напередодні в ділянку “Виїзд з України” митного посту “Ужгород” Закарпатської митниці ДФС заїхав легковий автомобіль марки “RENAULT SCENIC” під керуванням громадянина України.

Для проходження митного оформлення українець обрав смугу руху спрощеного митного контролю – “зелений коридор”, а перед початком проведення митного контролю усно заявив, що в його автомобілі товари та предмети приховані від митного контролю, або такі, які заборонені до вивезення з України відсутні, передає prozahid.com.

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб було виведено з загального потоку і направлено в бокс поглибленого огляду для проведення митного огляду. Таким чином у транспортному засобі громадянина виявлені приховані від митного контролю товари – тютюнові вироби, а саме: 716 пачок цигарок українського виробництва, з акцизними марками, торгівельних марок “KENT”, “MARLBORO”, “WINSTON”, “CAMEL”, “DAVIDOFF”.

Тютюнові вироби були ретельно приховані в конструктивних порожнинах автомобіля під передніми сидіннями, у спеціально виготовлених тайниках.

Таким чином, українець вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників), з метою незаконного переміщення товарів через митний кордон України. Його дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

На підставі статті 511 Митного кодексу України цигарки, загальною кількістю 716 пачок, вартістю понад 21 тис. грн та автомобіль “RENAULT SCENIC”, вартістю понад 273 тис. грн – вилучено, інформує ДФС у Закарпатській області.

Поділитись