Україну застерегли від “провокацій” біля кордонів з Кримом

Україну застерегли від “провокацій” біля кордонів з Кримом

У парламенті республіки заявили, що Україна грає в “небезпечну гру” з західними силами.

Влада України стала на вельми небезпечний шлях, запропонувавши НАТО задіяти повітряний простір над територією Криму. Відповідну заяву зробив глава парламенту республіки по народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель.

Нагадаємо, раніше глава Мінінфраструктури України Владислав Криклій виступив з пропозицією використовувати повітряний простір півострова для того, щоб перевозити війська НАТО, а також військове обладнання з необхідним вантажем.

За словами кримського парламентарія, адміністрація України веде досить небезпечну гру, роблячи небезпечні для себе провокаційні заяви.

Подібні дії біля кордонів з Кримом, зазначив Гемпель, загрожують Україні застосуванням російського потенціалу, використовуваного для захисту населення і державних кордонів. Без дозволу російської сторони в повітряному просторі Криму не може виявитися жодного літального апарату.

Також парламентарій зазначив, що українська влада продовжує спроби підбурювання Росії з НАТО, а Володимир Зеленський стає “людиною війни”.

Поділитись