Українському танку Т-64БМ2 через новий двигун довелося підняти башту

Українському танку Т-64БМ2 через новий двигун довелося підняти башту

На даний момент в Україні реалізується програма “Краб”, в рамках якої силами співробітників “Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова” ведеться модернізація танків Т-64БМ2.

При цьому паралельно здійснюється програма по ремоторизації важких бойових одиниць. Перша модель з новим силовим агрегатом вже створена. Замість морально застарілого двигуна 5ТД встановили більш потужну версію 6ТД. Вона дозволила підвищити потужність машини до 1 000 кінських сил, тоді, як раніше навіть в формовані варіанті потужність танка не перевищувала 850 к.с. Цього було недостатньо, враховуючи, що важить модель 45 тонн.

Дана міра привела до позитивного результату і дозволила підвищити тактико-технічні характеристики Т-64БМ2, проте, конструкторам довелося вирішити задачу по установці мотора в відсік. 6ТД має вище кришку, через що поворот вежі був обмежений. Щоб усунути цю перешкоду, інженери підняли її на кілька сантиметрів.

У Defence Express вказали, для посилення цього вузла застосували додаткове бронювання. Крім цього танк отримав ряд інших оновлень. Його укомплектували новим обладнанням, озброєнням і динамічним захистом. До Дня незалежності України хотіли зібрати кілька моделей, але завод зіткнувся з труднощами і він поки існує в одиничному екземплярі.

Поділитись