Українського заступника міністра затримали з півмільйона доларів

Українського заступника міністра затримали з півмільйона доларів

Співробітники Національного антикорупційного бюро України затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака.

Про це повідомляється на сторінці НАБУ в Facebook. Гримчак і його помічник були затримані в результаті спільної операції НАБУ, Генпрокуратури і Служби безпеки України за підозрою в отриманні хабара.

«Зазначені особи нібито за надання ними впливу на ухвалення рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, вимагали від представника юридичної особи неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн доларів США», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Гримчак і його помічник були затримані «на гарячому» при отриманні частини грошей у розмірі 480 тисяч доларів.

У МінТОТ у коментарі “Радіо Свобода” заявили, що затримання Гримчака жодним чином не стосується його роботи в міністерстві.

“За інформацією, яка є в розпорядженні МТОТ, затримання Юрія Гримчака не стосується його роботи в МТОТ і не пов’язане з виконанням ним посадових обов’язків як заступника міністра. Більше того, повідомлення в ЗМІ щодо затримання помічника заступника міністра також не є коректним, оскільки у штатному розписі міністерства немає посади «помічник заступника міністра». Згадана в ЗМІ особа не є працівником МТОТ”, – йдеться у заяві відомства.

Фото Укрінформ.

Поділитись