Українського мільярдера засудили на чотири роки в Росії

Українського мільярдера засудили на чотири роки в Росії

Міщанський районний суд Москви засудив українського мільярдера Костянтина Григоришина до чотирьох років колонії за несплату податків майже на 1,4 мільярда рублів.

Про це в середу, 11 листопада, повідомляє «Коммерсант». Під час розслідування бізнесмен був оголошений в міжнародний розшук, тому процес йшов у заочному режимі. За версією слідства, таку суму в 2008-2010 роках підконтрольний бізнесменові російський актив – ТОВ “ПІК “Створення” недоплатив до скарбниці. Обвинувачі впевнені, що Григоришин був бенефіціарним власником компанії і разом з гендиректором товариства Володимиром Богатирьов придумав схему ухилення від сплати податків за допомогою фіктивних агентських договорів.

Костянтин Григоришин, залишаючись за кордоном, через своїх представників довів, що не мав прямого контролю над компанією. Це підтверджено трьома рішеннями арбітражних судів. На цій підставі адвокати мільярдера подавали клопотання про припинення кримінальної справи щодо свого підзахисного, проте воно не було задоволено.

Арештоване майно бізнесмена, в тому числі на дві квартири в Молочному провулку, Великій Якиманці, котедж в селищі Горки-2 в Московській області і колекція картин відомих художників, знаходиться під забезпечувальними заходами.
Адвокати Григоришина не стали коментувати рішення суду, проте відзначили, що у них є десять днів для подачі апеляційної скарги.

Раніше, в квітні 2016 року, повідомлялося, що оголошений в розшук мільярдер Григоришин попросив українське громадянство.

Поділитись