Український шахрай став міністром ДНР

Український шахрай став міністром ДНР

Ось історія, яка наочно показує, які люди сьогодні всім заправляють в ОРДЛО. Денис Пушилін призначив «міністром промисловості ДНР» українського шахрая Володимира Рущака, на якого правоохоронці ще в 2015 році завели кримінальну справу за корупцію, і який втік від в’язниці в ОРДЛО.

У 2013-2015 роках Володимир Рущак очолював Національне агентство з акредитації України, пише блогер Денис Казанський. Ця структура видає дозволи приватним компаніям на здійснення діяльності по сертифікації вітчизняних товарів на відповідність нормам Євросоюзу. Там Рущак, не довго думаючи, організував корупційну схему. Зареєстрував фірму-прокладку і змушував бізнесменів, які зверталися в НААУ за ліцензіями, замовляти консалтингові послуги. Тобто, брав хабарі не безпосередньо, в конверті, а через свою комерційну структуру.

В один прекрасний день схему викрили, і Рущак, рятуючись від в’язниці, втік до Росії. Росіяни його не видали, але так як їм самим український злодій виявився не дуже потрібен, його відправили на роботу в так звану ДНР. Служити міністром.

Раніше Володимир Рущак взагалі не мав ніякого відношення до ЛДНР, спокійно працював у Києві і ніяк не брав участі в подіях на сході. Втік в ОРДЛО він тільки після того, як його зловили на крадіжці. І там українського чиновника-злодюжку одразу ж зробили «елітою республіки».

Фактично Росія створила на Донбасі відстійник мразоти з усього пострадянського простору. Боржники по аліментах, колишні зеки, садисти, пройдисвіти, корумповані чиновники – вся шваль стікається туди.

Поділитись