Український президент може наразитися на конфлікт з Трампом через Богдана

Український президент може наразитися на конфлікт з Трампом через Богдана

Від Зеленського йде один з головних гравців – глава президентського офісу Андрій Богдан.

Все говорило на користь того, що Богдана вижили за вказівкою з Білого дому, господар якого Дональд Трамп останнім часом серйозно зацікавився Україною. Але в Офісі Зеленського раптом відрізали: «не дочекаєтеся».

Нову структуру, як вважається, більш просту, ефективну і дешеву за змістом, ніж попередня, очолив той же чоловік, який очолював останню Адміністрацію – Андрій Богдан. Як вважається, це ключова людина в системі нинішньої української влади. Вважається, Богдан не просто впливовий, а й контролює всі комунікації президента. Спершу він був радником олігарха Ігоря Коломойського, потім – його особистим адвокатом.

Останнім часом Богдан від імені президентської адміністрації вів війну з київською мерією і особисто з Віталієм Кличком, намагаючись змістити його з посади. Він навіть заявив про хабарі в 20 мільйонів доларів, яку йому нібито пропонували за те, щоб Кличко зберіг свій пост.

Але джерела декількох ЗМІ повідомили, що Богдан написав прохання про відставку, а Зеленський це прохання задовольнив.
Після цього заступник голови президентського офісу Руслан Рябошапка спростував це, заявив, що це «нісенітниця» і «не дочекаєтеся». Це є частиною великої гри, одним з дійових осіб якої є президент Сполучених Штатів Дональд Трамп.

У Дональда Трампа теж є свої довірені люди і один з них – його особистий адвокат Рудольф Джуліані. На його думку, у команді президента України занадто багато «людей, які дуже серйозно виступали проти президента Трампа», і їх «варто було б просто вигнати». У числі цих ворогів як Трампа, так і самого Зеленського – ті, хто пов’язаний з Ігорем Коломойським, якого Джуліані назвав «кримінальним олігархом».

Якщо відставка Богдана не відбулася, виходить, що Зеленський прямо пішов проти волі Трампа.

Поділитись