Український міністр поскаржився на низьку зарплату

Український міністр поскаржився на низьку зарплату

Міністр юстиції України Денис Малюська поскаржився на низьку зарплату. Його слова передає «24 канал».

Малюська розповів, що коли він почав працювати міністром, він щомісяця отримував 16 тисяч гривень. На життя цих коштів йому не вистачало, оскільки до вступу на держслужбу він витрачав не менш ста тисяч гривень. Продовжувати роботу в кабінеті міністрів в таких умовах йому дозволяли зроблені на попередній роботі заощадження, проте, як стверджує Малюська, їх би йому вистачило лише на рік.

Ситуація з оплатою міністерської праці дещо змінилася в листопаді, коли членам кабінету вдалося домовитися про надбавки. Тепер він  щомісяця заробляє 29 тисяч гривень, проте ця сума також його не влаштовує. «Якщо зарплата не підвищиться хоча б до 80 тисяч, надовго мене не вистачить», – каже міністр, додаючи, що він повинен годувати чотирьох дітей.

При цьому Малюська розповів про готовність уряду вирішити проблему і підняти міністрам зарплату. За його словами, цей крок допоможе залучити іноземних інвесторів, які зможуть переконатися, що українські міністри не змушені брати хабарі, щоб забезпечити своє життя.

Малюська є не першим українським міністром, який скаржиться на низьку зарплату. На початку грудня міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов також заявив, що живе на власні заощадження, а грошей, які йому за міністерську роботу виплачує держава, вистачає тільки на таксі.

Поділитись