Українських військових позбавляють пільг

Українських військових позбавляють пільг

Відмови на отримання пільг на житлово-комунальні послуги за місцем свого основного проживання стали масово отримувати учасники Операції об’єднаних сил, які зараз проходять військову службу за контрактом.

— Проблема дуже серйозна. Вирішити її нам пропонують шляхом звернень до суду. Але якщо 10 чоловік піде на такий крок, захистять своє право на отримання пільг, то що робити іншим? — не розуміє голова каховської громадської організації “Учасники АТО “Скіф” Андрій Кудрич.

Як пояснює начальник управління праці та соцзахисту населення Каховської міськради Андрій Скрипніченко, ця проблема має місце. Вона пов’язана з тим, що учасникам бойових дій з числа учасників ООС (АТО), які проходять військову службу за контрактом та у зв’язку з тимчасовим не проживанням за адресою реєстрації припиняється виплата пільг за користування житлово-комунальними послугами.

— З цього питання управління вже неодноразово зверталось до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та отримало роз’яснення, що такі особи повинні отримувати пільги за місцем свого перебування. Або ж вони мають право звернутись до управління соціального захисту за місцем проходження своєї служби та отримувати пільги від військової частини, щоб не було подвоєння і нецільового використання коштів. Також у них є право звернутися до суду, — прокоментував Андрій Скрипніченко.

Про те, що на місцях чиновники по-різному трактують норми законодавства розповів і голова каховського осередку Всеукраїнської громадської спілки “Кордон” Олександр Назарук.

— В одному з сіл Каховського району є два учасники ООС, які нині проходять службу. Обидва вони зараз фактично не проживають на території сільради, проте одному пільги на житлово-комунальні послуги надаються, а іншому — ні, — заявив він.

Оскільки пільги на оплату комунальних послуг учасникам ООС надаються з державного бюджету, органам місцевого самоврядування пропонують самостійно вирішувати подібні проблеми за рахунок власних коштів. За словами Олександра Назарука, надавати 50% пільгу військовослужбовцям планує Каховська районна рада, пише newday.kherson.ua.

Поділитись