Українських військових хотіли нагодувати неякісними консервами

Українських військових хотіли нагодувати неякісними консервами

Стало відомо, що для потреб Збройних сил України комерційна структура поставила майже 180 тонн неякісних м’ясних консервів на понад 15 мільйонів гривень, повідомили в СБУ.

Коли ж з’ясувалося, поставлена партія продуктів непридатна для вживання, посадовці ЗСУ вступили у змову з підприємцем, щоб замінити ці продукти на якісні та уникнути відповідальності. При цьому непридатні для вживання консерви посадовці ЗСУ планували використати для харчування військових, зокрема у районі проведення Операції Об’єднаних сил, пише 24tv.ua.

СБУ запобігла тому, щоб неякісні консерви потрапили до українських військових, а також задокументувала факт розтрати бюджетних грошей оборонної сфери в особливо великих розмірах.

Наразі тривають слідчі дії на території військових частин ЗСУ, в офісних і складських приміщеннях причетних до протиправної діяльності комерсантів.Правоохоронці відкрили справу за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. За таких злочин загрожує від 7 до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Поділитись