Українських моряків у Москві судять у закритому режимі ВІДЕО

Українських моряків у Москві судять у закритому режимі ВІДЕО

Лефортовський суд Москви закрив засідання щодо продовження арешту українським морякам, які були захоплені в Керченській протоці.  Про це повідомляє ТАСС. 

“Суд постановив провести розгляд клопотання слідчого в закритому режимі”, – сказав суддя.  

https://twitter.com/twitter/statuses/1085074216150548481

Раніше російська ФСБ клопотала про закриття судового засідання. Захист україців просив про відкритий судовий процес, повідомив координатор групи адвокатів Микола Полозов.

Підтримати українських моряків приїхали їхні рідні, однодумці, дипломати. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вважає, що суд уже має заздалегідь визначене рішення не користь українців. Про це вона сказала журналістам перед судовим засіданням.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада обстріляли два українські військові катери і буксир в Керченській протоці. Захопили в полон 24 українських моряків. Шістьох із них поранили, серед яких трьох було прооперовано. Усіх захоплених моряків підконтрольні Кремлю «суди» в тимчасово окупованому Криму заарештували на два місяці. Після чого їх перевезли до Москви. Зараз вони перебувають в московському СІЗО «Лефортово». Усі визнали себе військовополоненими.

 

Поділитись