Українські зенітні комплекси «Бук» модернізують

Українські зенітні комплекси «Бук» модернізують

Радіолокаційна станція виявлення 80К6КС1 «Фенікс-1» увійде до складу українських зенітних ракетних комплексів (ЗРК) “Бук-М1».

Нова станція прийнята на озброєння українських збройних сил, повідомляє Defense Express.

Розробка казенного підприємства «Науково-виробничий комплекс “Іскра” створена в рамках модернізації радіолокаційної станції (РЛС) 79К6 «Пелікан». Станція виявлення увійде до складу зенітного ракетного комплексу «Бук-М1». За словами міністра оборони України Андрія Тарана, нова станція підвищить ефективність застосування ЗРК.

Таран додав, що «Фенікс-1» дозволить в автоматичному режимі «виявляти і визначати державну приналежність, класи і типи повітряних об’єктів, а також пеленгувати джерела активних шумових перешкод».

Defense Express запевняє, що станція 80К6КС1 відрізняється від минулої моделі більшою дальністю виявлення, точністю роботи і швидкістю обробки інформації в порівнянні з минулими моделями. Так, максимальна дальність виявлення цілей станцією «Пелікан» становить 350 кілометрів.

ЗРК «Бук-М1» є модернізацією радянського комплексу «Бук». Комплекс взяли на озброєння в 1979 році. На озброєнні українських військових полягає більше 70 комплексів «Бук-М1».

Раніше автори видання Politico припустили, що Україна може отримати ізраїльську систему протиракетної оборони (ПРО) «Залізний купол». Це обумовлено поправкою до законопроекту про оборону США за 2022 рік, яка вказує на необхідність поставок систем ПРО Україні.

Поділитись