Українські військові в деяких випадках не хочуть використовувати «незнайому» західну зброю

Українські військові в деяких випадках не хочуть використовувати «незнайому» західну зброю

Українські військові в деяких випадках не хочуть використовувати «незнайому» західну зброю, вдаючись до її комерційних аналогів, повідомляє телеканал CNN із посиланням на обізнане джерело.

Наприклад, війська України отримали «сотні» американських дронів-камікадзе Switchblade, проте ряд підрозділів вважають за краще використовувати комерційні дрони, в тому числі і тому, що навчання солдатів роботі з новими системами вимагає часу, а комерційні дрони більш зручні у використанні.

За словами високопосадовця з адміністрації президента США Джо Байдена, Вашингтон намагається розібратися з «темпами витрати» Україною зброї та боєприпасів. Проте Заходу важко судити про дії Києва, оскільки він не отримує усієї інформації від української сторони. Крім того, у міру зростання втрат у бій вирушають поспіхом навчені громадянські добровольці, боєздатність яких також важко передбачити.

Офіційні особи визнали, що США не мають чіткого уявлення про те, куди йде західна зброя або наскільки ефективно вона використовується після того, як перетинає кордон з Україною, що ускладнює прогнози розвідки про бойові дії та прийняття політичних рішень про те, як і коли поповнити запаси. України, – сказано у матеріалі.

Раніше американська влада висловила побоювання, що кошти, що виділяються Вашингтоном Києву без необхідного нагляду, можуть бути викрадені. Як повідомляє газета The Wall Street Journal, влада США здійснила аналогічний прорахунок в Афганістані і продовжує витрачати величезні кошти, хоча Київ критикувався за корупцію ще до ескалації конфлікту.

Поділитись