Українські війська залишили опорний пункт на лінії розмежування

Українські війська залишили опорний пункт на лінії розмежування

Українські війська змушені були покинути опорний пункт на Донбасі в результаті наступу сил самопроголошеної Луганській народної республіки.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк. Війська покинули спостережний пункт, який знаходився попереду основних позицій.

Загороднюк повідомив, що 18 лютого сили ЛНР зробили спробу прориву, але вона не вдалася, оскільки українська розвідка знала про наступ.

“Ми завчасно знали про скупчення ворожої техніки ще до того, як противник розпочав активні дії. Тому мали час підготуватися, щоб дати російсько-окупаційним військам гідну відсіч”, – написав він.

За його словами, українські позиції залишилися незмінними, ситуація в зоні розведення сил – колишньою.

“Позиції підрозділів Об’єднаних сил після артилерійських обстрілів та наступальних дій ворога залишилися незмінними. Під час масованого обстрілу з боку противника один зі спостережних постів, який перебуває попереду наших основних бойових позицій, було тимчасово залишено українськими оборонцями. При цьому жодної з бойових позицій втрачено не було”, – наголосив Андрій Загороднюк.

Напередодні українські військові заявили, що вранці 18 лютого ополченці атакували їхні позиції у населених пунктів Новотошківське, Орехово, Кримське і Хутір Вольний. За їх словами, ополченці спробували перетнути лінію розмежування і застосували міномети 120-міліметрового калібру, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Поділитись