Українські студенти отримують стипендії від польських доброчинців

Українські студенти отримують стипендії від польських доброчинців

В Познанському університеті імені Адама Міцкевича відбулися урочистості з нагоди вручення стипендій імені кандидата наук Яна Кульчика 50 студентам — громадянам України.

Минулого тижня в Познанському університеті імені Адама Міцкевича (Великопольське воєводство Республіки Польща) відбулися урочистості з нагоди вручення стипендій імені кандидата наук Яна Кульчика 50 студентам — громадянам України.

Ректор університету Анджей Лєсіцкі наголосив, що фінансова підтримка Фонду Кульчиків має особливе значення для студентів з України та дає змогу ще раз підкреслити, що Університет ім. Адама Міцкевича (УАМ) «відкритий не лише для місцевої познанської спільноти, а й для інших студентів».

Цю думку розвинув почесний консул України у Познані Вітольд Горовський, зауваживши, що за багато років своєї роботи зі студентами з України чує від них лише схвальні відгуки про навчання в УАМ, який «є для них відкритий» і в якому вони «добре почуваються», адже «не про кожне місце так можна сказати». Консул подякував Фонду Кульчиків за те, що впродовж років не зменшує масштабу фінансової підтримки для студентів, бо, на його переконання, «немає кращої інвестиції, ніж допомога в здобуванні вищої освіти молоддю з України».

Проректор УАМ з навчальної роботи Беата Міколайчик відзначила, що до їхнього ЗВО приїздить багато прекрасних студентів з України, а встановлена Яном Кульчиком стипендія дозволяє Фонду УАМ «символічно й не тільки підкреслити їхню присутність». Вручення цих стипендій «важливе також для університету, бо допомагає усвідомити важливість надання університетові міжнародного характеру, адже наука, студенти, навчання — це глобальний процес». Наголосивши, що університет й надалі запрошує і чекає студентів з України з метою поширення найкращих академічних і навчальних практик УАМ, проректор зауважила, що студенти з України «є послами Польщі — польської культури, літератури, мови».

Цього року вручення стипендій відбулося вже вп’яте, пише golos.com.ua.

Поділитись