Українські спецназівці вивезли з самопроголошеної ДНР колишнього міністра

Українські спецназівці вивезли з самопроголошеної ДНР колишнього міністра

Контррозвідники Служби безпеки України вивезли з непідконтрольних Києву територій Донбасу колишнього міністра вугільної промисловості самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР). Про це повідомляє прес-службі відомства.

У повідомленні говориться, що екс-чиновник сам оформив відповідну заяву в СБУ. Після відсторонення від міністерської посади він замислювався про повернення на підконтрольну Україні територію, де у нього був бізнес.

“Чоловік надав докладні свідчення про конкретні факти безпосередньої причетності Росії до процесу окупації окремих районів Донецької області”, – повідомили у відомстві.

Проти екс-міністра ДНР відкрили кримінальну справу за ч. 1 ст. 258-3 ( «Створення терористичної групи») Кримінального кодексу України. На даний момент СБУ проводить слідчі дії. Ім’я затриманого не розголошується.

Раніше СБУ відзвітувала про проведення спецоперації, в рамках якої колишній боєць так званої ЛНР був вивезений з непідконтрольних Києву територій. В ході допиту СБУ і слідчі органи України отримали відомості про діяльність силових відомств самопроголошеної республіки, а також про наявність на її території російської військової техніки.

Поділитись