Українські рятувальники готуються до масштабних міжнародних навчань

Українські рятувальники готуються до масштабних міжнародних навчань

Українські рятувальники спільно з іноземними колегами готуються до других масштабних міжнародних навчань RESCUE DAYS UKRAINE-2020. Про це йдеться на сторінці ДСНС України у Facebook.

Так, вже наступної осені, а саме з 17 по 20 вересня, на базі тренувального полігону Головного управління ДСНС України у Рівненській області відбудуться масштабні Міжнародні навчання RESCUE DAYS UKRAINE-2020. Головна мета – набуття практичного та теоретичного досвіду українськими рятувальниками при ліквідації наслідків найрізноманітніших дорожньо-транспортних пригод за допомогою найсучаснішого обладнання. Україна вже вдруге прийматиме у себе навчання такого високого рівня.

Перші RESCUE DAYS UKRAINE проходили з 18 по 22 червня цього року також на Рівненщині. В навчаннях брали участь більше 150 рятувальників з усіх регіонів країни, а також представники Німеччини, Польщі, Австрії та Франції.

Тож, усвідомлюючи усю відповідальність перед міжнародними партнерами, рятувальники ДСНС розпочали вже посилено готуватися до заходу. Так, 27 листопада на базі аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС Рівненщини відбувалася робоча зустріч представників апарату ДСНС України та іноземної делегації: Томаса Фолькля – менеджера з міжнародних продажів Weber-Hydraulik GmbH у Федеративній Республіці Німеччина, Рафала Менчинські – керівника представництва Weber Rescue Systems у Республіці Польща, а також представників Weber Rescue Systems в Україні та співробітників ГУ ДСНС Рівненщини.

Учасники робочої групи оглянули територію тренувального полігону та визначили необхідну кількість навчальних локацій, де проходитимуть практичні відпрацювання та читатимуться теоретичні лекції. Окремо було обговорені питання необхідного матеріально-технічного ресурсу, а також кількості особового складу, що залучатиметься до навчань.
Потому робоча група виїхала до Рівненської обласної державної адміністрації, де за участі першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна було обговорено робочі моменти по організації та проведенню міжнародних навчань.

Поділитись