Українські пенсіонери отримають підвищену пенсію вже з липня

Українські пенсіонери отримають підвищену пенсію вже з липня

Мінімальний рівень пенсії буде 2 тисячі гривень для жінок, що мають стаж від 30-ти років.

За словами прем’єра Володимира Гройсмана, для чоловіків трудовий стаж від 35 років. Надалі підвищення відбуватиметься автоматично.

Він пояснив, що пенсійна реформа торкнулась всіх категорій пенсіонерів.

“Ми не відходимо від нашого принципу: зростання української економіки люди мають відчути на собі. Усі формальності для реалізації рішення про підвищення пенсій завершимо на засіданні Уряду”, – додав очільник уряду.

Уже вчора Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 26 червня 2019 р. № 543 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Цією постановою внесено зміни до:

Постанови Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 р. № 124 «Питання проведення індексації пенсій у 2019 році» стосовно підвищення пенсій для пенсіонерів, які мають великий стаж роботи, але протягом всього робочого періоду отримували невисокі зарплати;

Постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010 р. № 656 «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій» стосовно збільшення мінімальної пенсійної виплати особам з інвалідністю внаслідок війни, зокрема особам з інвалідністю внаслідок війни I групи – до 650 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, II групи – 525 відсотків, III групи – 360 відсотків;

Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” щодо обчислення з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати за відповідною формулою пенсій військовослужбовців, зокрема військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби (військових зборів) і внаслідок цього стали особами з інвалідністю.

Поділитись