Українські компанії будуть експортувати газ в Європу

Українські компанії будуть експортувати газ в Європу

Українські компанії готуються протестувати експорт газу в Центральну Європу після того, як НРЕКП більш ніж удвічі знизила тарифи на вхід і вихід в газотранспортну систему.

Кілька компаній розглядають можливість експорту в Угорщину і Словаччину, щоб перевірити готовність компанії “Укртрансгаз” і митних режимів до нових видів операцій.

“Укртрансгаз” також веде переговори зі своїм польським колегою Gаz-System, щоб дозволити транзитні потоки через пункт Германовичі. Так українські газові компанії можуть отримати можливість для експорту в Румунію, якщо мережевий оператор країни Transgaz погодиться створити нову точку приєднання.

Крім того, “Укртрансгаз” прагне впровадити послуги короткострокової доставки для європейських компаній, які хочуть закачувати газ в українські сховища.

Цей крок допоможе Україні диверсифікувати регіональну роль транзитера газу, будучи не тільки основним транспортним маршрутом для російського газу в Європу і імпортером обсягів з європейських країн, але і самостійним експортером, пише “Економічна правда”.

Поділитись