Українське житло стало дорожчим, його вартість на первинному ринку зросла

Українське житло стало дорожчим, його вартість на первинному ринку зросла

Ринок житлової нерухомості України в 2019 році демонструє позитивну цінову динаміку, випливає з матеріалів, опублікованих на сайті Державної служби статистики (Держстат).

За підрахунками фахівців відомства, у другому кварталі року середня вартість житла на первинному ринку нерухомості збільшилася на два відсотки, на вторинному – на 1,8 відсотка в порівнянні з показниками за попередній квартал. За півроку (в порівнянні зі значеннями за четвертий квартал 2018 го) зростання цін на нові квартири склав 4,3 відсотка, на що були у користуванні – 4,7 відсотка.

У річному обчисленні ціни на готове житло в першому і другому кварталах 2019 року збільшилися майже на 12 відсотків, в новобудовах – на шість відсотків. Показники розраховувалися без урахування даних в Донецькій і Луганській областях, охоплених військовим конфліктом.

Раніше в липні стало відомо, що українці активно скуповують житло на курортах Росії. За даними ріелторів, в 2019 році на громадян України припадає близько 20 відсотків міжнаціональних угод, що укладаються на сочинському ринку нерухомості. Найбільша частка покупок (25 відсотків) реєструється з німцями. На третьому місці – жителі Казахстану з 19 відсотками угод.

Фото gettyimages.

Поділитись