Українське риболовецьке судно зазнало аварії в Чорному морі

Українське риболовецьке судно зазнало аварії в Чорному морі

Українське риболовецьке судно терпить лихо в Чорному морі, на допомогу екіпажу спрямований ракетний катер “Івановець” Чорноморського флоту РФ.

Про це в суботу повідомив Національний центр управління обороною РФ.

“Ракетний катер, що виконує завдання в акваторії Чорного моря, спрямований в район перебування українського риболовецького судна ОД-2592 (екіпаж – 4 людини, порт приписки – Очаків), екіпаж якого о 01:27 3 липня 2021 року запросив допомогу”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що раніше екіпаж “Іванівця” з міжнародного каналу зв’язку прийняв сигнал лиха риболовецького судна ОД-2592, капітан якого повідомляв, що у судна відмовив двигун, воно знеструмлено, знаходиться в дрейфі, і просив допомоги про інформування влади України про аварію.

“Про аварійну ситуацію з цивільним судном повідомлено в Національний центр управління обороною Російської Федерації, який поінформував українську владу про отримання сигналу лиха від судна ОД-2592”, – додали в центрі.

В даний час в районі в готовності до надання допомоги знаходяться ракетний катер “Івановець” Чорноморського флоту і прикордонний корабель “Бездоганний” Прикордонної служби ФСБ Росії.

Поділитись