Українська влада змінила стратегію щодо вирішення конфлікту на Донбасі

Українська влада змінила стратегію щодо вирішення конфлікту на Донбасі

Депутат пропрезидентської парламентської фракції “Слуга народу” Марина Бардіна заявила, що президент України Володимир Зеленський поступово змінює стратегію щодо вирішення конфлікту на Донбасі і не піде по шляху екс-глави держави Петра Порошенка.


Раніше Зеленський оновив склад контактної групи в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі, в нього в тому числі увійшов віце-прем’єр, міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. У МЗС самопроголошеної Донецької народної республіки за підсумками засідання контактної групи заявили, що заміна представників Києва на переговорах не принесла результату в мирному врегулюванні конфлікту.

“Що зараз робить Зеленський. Він прийшов до влади і спробував рухатися тим шляхом, який був раніше, але стратегія продумана п’ятим президентом Порошенком, не спрацювала за шість років і цього не відбудеться в майбутньому. У нас зараз зміна процесів. Україна намагається надати більш офіційний статус групі, яка веде переговори в тристоронньої контактній групі. Вперше відбулися переговори вже офіційних посадових осіб нашої держави”, – сказала Бардіна.

Вона додала, що Київ почав рухатися по шляху виконання мінських домовленостей.

“Головним зараз є надання Червоному Хресту доступу на окуповані території. Коли Червоний Хрест побачить всіх людей, які там містяться, то допоможе в організації та завершення списків верифікації “всіх на всіх”, – підсумувала депутат.

Поділитись