Українська прокуратура відкрила справу про викрадення Саакашвілі

Українська прокуратура відкрила справу про викрадення Саакашвілі

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за заявою лідера української партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі про його викрадення українськими спецслужбами в лютому 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в Facebook.

«У головну військову прокуратуру надійшла заява від колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі, про викрадення і насильницькі дії по відношенню Саакашвілі і його незаконного переміщення через державний кордон України в Польщу 18 лютого 2018», – повідомляють у відомстві.

Раніше Саакашвілі повідомляв, що подасть заяву до українських правоохоронних органів. На думку політика, співробітники Державної прикордонної служби України, видворяючи його за межі країни, діяли за особистою вказівкою тодішнього президента Петра Порошенка. На територію Польщі екс-президент Грузії був допущений згідно із заявою про реадмісію, поданим відомством.

У травні 2015 року Порошенко дав грузинському політику українське громадянство і призначив його губернатором Одеської області. Цю посаду Саакашвілі займав півтора року, після чого перейшов в опозицію до діяв президенту. Влітку 2017 року Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства, а в лютому 2018 го українські спецслужби затримали його, видворили з країни і заборонили в’їзд до 2021 року. Новий президент України Володимир Зеленський відновив Саакашвілі громадянство. Політик повернувся в країну 29 травня.

Фото РИА Новости.

Поділитись