Українець успішно розвиває найбільшу в СНД кролеферму

Українець успішно розвиває найбільшу в СНД кролеферму

Фермер Олександр Цюрупа розпочав роботу у сільському господарстві у 2006 р. Тоді з’явилося перше приміщення з кроликами. Зараз ферма, яка розташована в екологічно чистому районі Черкаської області, є найбільшою кролефермою в СНД. Тут є 8 приміщень-крільчатників, а також комбікормовий завод.

Про це повідомляє uatv.ua.

«Крім того, недалеко звідси, в 20-ти км від нас, є переробне підприємство, де відбувається забій, пакування і відправка продукції в торговельні мережі. У нас повний виробничий цикл: від вирощування до полиці магазину», — відзначає Олександр Цюрупа.

Годують кролів комбікормом власного виробництва, для якого купують спеціальну сировину. Під час вирощування використовують французькі технології. Зараз на фермі росте близько 80 тис. тварин, 13,5 тис. із них — маточне поголів’я.

«Кролик не витримує хімічних навантажень, які може витримати свиня або птиця, тому хімії ми не даємо взагалі. Не застосовуються жодні гормональні препарати, антибіотики. Також кролі не піддаються ін’єкційному лікуванню», — пояснює ветеринар-технолог Володимир Яровий.

У продажах Олександр Цюрупа не збирається зупинятися тільки на українському ринку. Фермер уже планує експортувати свою продукцію за кордон, наприклад, у мусульманські країни. Для цього навіть зробили спеціальну сертифікацію «Халяль».

За матеріалами argumentua.com

Поділитись