Українцям розповіли про особливості нарахування субсидій в регіонах

Українцям розповіли про особливості нарахування субсидій в регіонах

Керівники органів соціального захисту населення в регіонах повинні контролювати своєчасність призначення субсидій. Соціальні виплати готівкою в березні 2019 року отримають приблизно 3,5 мільйона домогосподарств.

Йдеться про тих громадян, яким субсидія була призначена до 31 грудня 2018 року. На даний момент опрацьовано 43% заяв на призначення субсидій, поданих після 1 січня 2019 року. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає today.ua.

“Це майже половина. З одного боку, це пояснюється тим, що не призначені субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу через відсутність у ДФС інформації про доходи громадян за 2018 рік. З іншого боку, частка оброблених справ дуже відрізняється в різних регіонах”, – сказав глава Мінсоцполітики.

Міністр додав, що найкраще налагоджена робота органів соціального захисту у Полтавській (оброблено 90% заяв), Івано-Франківській (69%), Київській (63%) та Львівській (62%) областях. В Одеській області пройшли обробку всього 27% поданих заяв, а в Чернівецькій області – лише 15%.

Поділитись