Українцям підвищать ціни на газ і збільшать штрафи за комуналку

Українцям підвищать ціни на газ і збільшать штрафи за комуналку

В Україні застосовуватимуть спрощену процедуру стягнення боргів з громадян за комунальні послуги, підвищать штрафи і посилять покарання за прострочення платежів заради отримання кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на п’ять мільярдів доларів США.

Про це пише «Страна.ua». У спеціальному проекті меморандуму уряду вказуються і інші умови отримання траншу. Зокрема, з 1 липня в Україні припиняється дія постанови кабінету міністрів про ціноутворення на газ. Замість неї вартість буде регулювати ринок, через що ціна на газ для громадян збільшиться і зрівняється з вартістю для промисловості.

Також українська влада погодилися оптимізувати систему освіти, взяла на себе зобов’язання не знижувати пенсійний вік і не вводити додаткові види пенсій і пільг.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Київ приготувався отримати перший транш МВФ вже 6 червня. Обсяг пакету складе 1,9 мільярда доларів. Шмигаль наголосив, що Україні потрібні кредити для подолання наслідків кризи, який викликаний пандемією коронавірусу. У другому кварталі ВВП країни може впасти на 12 відсотків.

Поділитись