Українцям нагадують про порядок оформлення документів для перетину кордону з дітьми

Українцям нагадують про порядок оформлення документів для перетину кордону з дітьми

Щороку у період канікул та туристичного сезону значно збільшується кількість відмов у пропуску через державний кордон України дітей. Протягом цього року співробітники Львівського прикордонного загону відмовили у пропуску 120 дітям.

У більшості випадків основною причиною не пропуску стало недбале ставлення батьків та організаторів поїздок дітей до оформлення документів.
Для того, щоб подорож дітей була комфортною та без зайвих клопотів, Львівський прикордонний загін ще раз нагадує і наголошує батькам та організаторам поїздок дітей про необхідність уважніше ставитися до оформлення документів на них. З цих питань прикордонники радять громадянам консультуватися з туристичними фірмами, послугами яких вони користуються, також необхідну інформацію можна отримати на веб-сайті прикордонного відомства dpsu.gov.ua, або за телефоном: 0800218808.

Основними причинами відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків, які потрібні у випадку, коли дитину супроводжує лише один з батьків, або уповноважена ними особа. Крім того, серед причин не пропуску є недійсні документи для закордонних поїздок, відсутність документів на право перетинання кордону та інше. Також нагадуємо, що згідно чинного законодавства, відповідно до ст. 2 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» неповнолітні громадяни України виїжджають з України за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта, службового паспорта, проїзного документа дитини, який видається дітям у віці до 18 років, або якщо вони вписані в закордонний паспорт одного з батьків, та у його супроводі.

Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі осіб, які уповноважені обома батьками, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою обох батьків із зазначенням держави прямування та відповідного часового проміжку перебування у цій державі, пише Прес-служба Львівського прикордонного загону.

Поділитись