Українцям розповіли, як заощадити на комуналці

Українцям розповіли, як заощадити на комуналці

Міністр Андрій Рева пояснив українцям, коли потрібно відкривати двері для так званих інспекторів управління соцзахисту населення.

Також міністр назвав найпоширеніші випадки порушення ними повноважень, у разі відмови у видачі субсидій.

Так, Андрій Рева розповів, у яких випадках можуть відмовити в отриманні субсидій тим, у кого доходи менше мінімальної зарплати, а також законна чи усна форма відмови представника держави у наданні субсидій.

Дану заяву “Урядовий портал” виклав на офіційній сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що майже кожен другий українець на сьогоднішній день вважається безробітним. Такі дані оприлюднила державна служба статистики. Так, за офіційними даними, в Україні тільки 57,7% економічно активного населення працюють за трудовими. При цьому загальний рівень безробіття знизився на 0,8 процентного пункту — до 8,3%.
Пропустить через 10

Про це свідчать результати вибіркового обстеження населення, проведеного Державною службою статистики. Повідомляється, що кількість зайнятого населення у другому кварталі становить 16,5 млн людей, а безробітних — півтора мільйона.

Варто нагадати, що експерти Центру економічної стратегії (CES), проаналізували проект Держбюджету на 2019 рік, який зараз перебуває на розгляді Верховної Ради. Згідно з їх оцінками, в піковий період виплат за зовнішніми боргами стане ключовим обмежуючим фактором для бюджету-2019.

Наголошується, що наступного року Україна зобов’язана зробити значні виплати за боргами: 160,4 млрд грн (5,5 млрд дол.), або 4,1% ВВП – погашення держборгу і боргу, гарантованого державою; 22,5 млрд грн, або 3,1% ВВП – зобов’язання за внутрішніми боргами (сума державного і гарантованого боргу), пише znaj.ua.

Поділитись