В Україні назвали несприятливі наслідки для країни від запуску проекту “Північний потік – 2”

В Україні назвали несприятливі наслідки для країни від запуску проекту “Північний потік – 2”

Колишній посол України в США і у Франції Олег Шамшур заявив про несприятливі наслідки для країни від запуску проекту “Північний потік – 2”.

Раніше президент України Володимир Зеленський на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель намагався навести останні аргументи для блокування газопроводу, однак його переговори в цьому ключі виявилися невдалими. Пізніше Меркель в розмові з Байденом підтвердила, що проект буде реалізований.

Виступаючи в ефірі телеканалу “Україна 24”, Шамшур відзначив, що необхідно бути реалістами, оскільки обговорення “Північного потоку – 2” на саміті Меркель з президентом США Джо Байденом показало, що вплив цього обговорення на долю газогону, на місце в ньому України – нульове .

Шамшур підкреслив, Байден і Меркель просто зафіксували свої розбіжності і дали абстрактні обіцянки врахувати інтереси Києва, проте суті це не змінює.

Дипломат сказав, що перешкодити будівництву газопроводу все ще можна за допомогою американських санкцій або обмежень з боку ЄС, але у ключових гравців немає бажання і волі реалізувати ці можливості, перш за все у Німеччині.

“Україні потрібно готуватися до існування в реальності з новим російським трубопроводом в Європу”, – додав Шамшур.

Поділитись