Українців попередили про загрозу дефіциту води

Українців попередили про загрозу дефіциту води

У Раді національної безпеки і оборони України заявили про можливий дефіцит води в країні і запропонували оптимізувати її витрату, щоб зробити її більш економічною.

У РНБО послалися на вивчення поверхневих водних об’єктів України протягом кількох років різними відомствами з міністерств і наукових установ.

«Протягом останніх п’яти років були маловодними, і існує ймовірність виникнення водного дефіциту в басейнах деяких річок, які мають значну антропогенне навантаження», – відзначили в прес службі РНБО.

Секретар РНБО Олексій Данилов підкреслив, що слід в терміновому порядку провести оптимізацію витрат води, зробити все можливе для того, щоб використовувати її економно.

«Серед іншого, Данилов звернув увагу на важливість проведення повної інвентаризації джерел підземних вод питної якості і артезіанських свердловин з метою залучення їх до систем водопостачання», – вказали в РНБО.

Раніше Росспоживнагляд РФ дав поради щодо економії води. Це допоможе зменшити цифри в платіжках і зберегти ресурси на планеті.

Поділитись