Українців попередили про факти щодо викрадення дітей

Українців попередили про факти щодо викрадення дітей

У різних областях України викрадають дітей. Нахабно, посеред білого дня, прямо на вулиці їх саджають у автівку темного кольору і кудись везуть. Такою інформацією аж кишать соцмережі.

Майже в кожній області України подібне з’являється по кілька разів на місяць. Хоча жодне із таких повідомлень у поліції не підтверджують.

Правоохоронці почали відслідковувати подібне, бо не розуміють, звідки беруться ці панічні атаки, що заполонили соцмережі.

“Навіть не розуміють, що штучно створюють от таке нагнітання, що от у нас все погано, дітей викрадають, їх продають на органи, будьте обережні, бійтеся, оглядайтеся”, – розповідає речниця ГУ Нацполіції Рівненщини Ольга Ангелова.

Сказати, що це зачіпає людей – нічого не сказати. Бо йдеться про найвразливішу тему з усіх можливих – дітей.

Психолог Олександр Турченюк аналізує одне з таких повідомлень, де нібито викрадають дітей чоловік із жінкою на чорній автівці.

“Чорний мерседес відсилає людей автоматично до ночі , до чорного кольору. Там, де підвищуються страхи, тривоги”, – зазначає він.

Психолог припускає, такі фейки може поширювати людина задля якоїсь своєї забави, або навіть несвідомо. І виявився правий.

Авторка одного з таких повідомлень, пані Тетяна, розповіла – перепостила інформацію про зникнення дітей, бо почула таке від родичів, а ті від інших людей і вирішила застерегти всіх знайомих.

“Я перестрахувалася. Люди говорять, що їх забирають на органи”, – розповіла жінка.

Біда в тому, що ця пані навіть не розуміє, якої шкоди завдає людям, сіючи в душах страх. Для телефонних хуліганів у нас є навіть кримінальна відповідальність. За фальшиві повідомлення в соцмережах ніхто карати не буде. Але їхні наслідки надсерйозні. Та крім банального розповсюдження чуток поширення таких постів може бути і цілеспрямованим, пише today.ua.

Поділитись