Українці зможуть в’їхати до Росії по внутрішньому паспорту

Українці зможуть в’їхати до Росії по внутрішньому паспорту

Росія не забороняла українцям в’їжджати в країну за внутрішніми паспортами, в той же час Кабмін зобов’язав громадян України перетинати кордон за закордонним паспортом.

Українці з 1 березня повинні будуть використовувати для поїздок в Росію закордонний паспорт, у той же час Росія вирішила зберегти дію внутрішніх паспортів громадян України на території російської, пишуть “Известия”.

З українським паспортом дозволений в’їзд та перебування у країні, з ним можна отримати держпослуги у сфері міграції.

У прес-центрі МВС РФ зазначили, що рішення українського уряду не завадить дії міжурядової угоди між країнами. Вона була підписана в 1997 році і дозволяє використання один з двох документів, що засвідчує особу.

Про використання в Україні тільки закордонних паспортів для поїздок в РФ, заявив в грудні прем’єр-міністр країни Олексій Гончарук. Українцям пообіцяли, що перевіряти зазначені в закордонному паспорті відомості будуть спеціальними приладами — це зменшить час проходження прикордонного контролю.

Кабмін передбачив можливість при поїздці з РФ на Україну користуватися і внутрішнім паспортом і свідоцтвом про народження.

Поділитись