Українці вважають, що Зеленський більш ефективний президент, ніж Порошенко

Українці вважають, що Зеленський більш ефективний президент, ніж Порошенко

Більше половини українців вважають, що Володимир Зеленський ефективніше на посаді глави держави, ніж його попередник Петро Порошенко.

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи “Рейтинг”. “53% переконані, що президент Зеленський є більш ефективним в порівнянні з попереднім президентом Порошенком. 15% – протилежної думки”, – сказано в повідомленні соціологічної служби. При цьому зазначено, що понад 20% населення України вважають, що в країні зі зміною президента нічого не змінилося.

Порівняльні оцінки інших центральних органів влади менш оптимістичні. “34% вважають, що діюча Верховна рада є більш ефективною в порівнянні з минулим скликанням, 17% вважають її менш ефективною”, – свідчать результати опитування.

Близько третини респондентів змін в якості роботи парламенту не побачили. Ще більш критичне ставлення українців до нового уряду, очолюваному Олексієм Гончаруком. “Лише 27% переконані в більшій ефективності чинного уряду Олексія Гончарука в порівнянні з урядом Володимира Гройсмана, 30% вважають, що змін не відбулося, 19% вважають його гіршим за попередній кабінету міністрів”, – зазначає “Рейтинг”.

Дві третини опитаних вважають, що Зеленському потрібно близько трьох років, “щоб продемонструвати якісний і ефективний результат роботи”, швидких змін від нового глави держави очікують лише 8% респондентів, 17% зовсім не вірять в його успіх. Лідером електоральних симпатій, згідно з дослідженням, залишається партія “Слуга народу”, її підтримують майже 45% респондентів, 12,7% підтримують партію “Опозиційна платформа – За життя”, 9,6% – партію “Європейська солідарність”, 8,5% – партію “Батьківщина”, 4,4% – партію “Голос”.

Населення України вважає правильним, якщо з екс-президента країни Петра Порошенка Верховна рада зніме недоторканність. Такі підсумки опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

“Оцінюючи заяву лідера партії “Слуга народу” [Олександра] Корнієнко про те, що їх фракція підтримає зняття недоторканності з народного депутата, п’ятого президента України Петра Порошенка, якщо такий запит надійде до Верховної Ради, 74% опитаних в тій чи іншій мірі підтримали це рішення, 21% – не підтримали”, – сказано в повідомленні соціологічної служби.

Дослідження КМІС проводилося з 22 по 25 листопада на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. До вибірки не включалися території, які не підконтрольні Україні.

Фото Ройтерс.

Поділитись