Українці розповіли про ідеальну країну для заробітчан

Українці розповіли про ідеальну країну для заробітчан

28-річний Олександр Римарчук із України переїхав до Португалії п’ять років тому. Чоловік працює у місті Лейрія інженером на фабриці, яка виготовляє пластик, а його дружина – у кондитерській. Українці розповіли, як їм живеться у цій країні та які умови Португалія пропонує заробітчанам.

Чоловік був у багатьох країнах, бачив, що люди зовсім інакше живуть, ніж в Україні. Захотів змінити і своє життя. В кінці-кінців обрав Португалію. Мову вивчили досить швидко та добре склали обов’язковий іспит, – пише “Волинські новини”.

“Уже зараз міграційне законодавство змінилося. З’явилися деякі труднощі. Португалія – це країна, у якій можна легко легалізуватися. Тут мені подобається усе”, – каже він.

Зарплати у Португалії вищі, а ціни на продукти такі ж, які і в Україні.

“Кілограм м’яса вартує так, як і в Україні. Коли взимку я приїхав в Україну, а перед цим не був тут чотири роки, то ціни в магазинах мене шокували”, – зізнається він.

Мінімальна зарплатня у Португалії – €600, середня – €1200. Якщо людина добре працює, з усім справляється, то патрони (директори, керівники) часто дають додаткові гроші як бонус. Це заохочує і стимулює працювати краще.

Крім того, працівикам виплачують 14 зарплат на рік, пише “Знай”.

Поділитись