Українці по-новому відкриватимуть рахунки в банках

Українці по-новому відкриватимуть рахунки в банках

Набули чинності зміни, завдяки яким фізичні особи зможуть дистанційно відкривати рахунки в банках. Таку змогу українцям надасть система BankID.

Нову послугу презентували представники Національного банку. Також українці можуть також отримувати адміністративні послуги, і для цього не потрібно приходити до відділень фінустанов.

Як пояснили в прес-службі НБУ, механізм передбачає, що перша ідентифікація фізичної особи повинна проводитися в його присутності одним з банків-учасників системи. А після цього клієнт зможе замовляти сервіси та послуги на сайті будь-якої компанії або банку, підключених до BankID.

Ідентифікація проводитиметься дистанційно на рівні банків, в яких людина обслуговується (bank-to-bank), пише znaj.ua.

Крім того, в Україні посилять вимоги до так званих Довірчих списків. Список збиратиме всю інформацію підприємства, які надають послуги в мережі. А управляти списком буде Міністерство юстиції. При цьому компанії, що надають електронні послуги, в список будуть вносити добровільно, а оновлюватися він буде раз на три місяці.

Поки до системи НБУ підключені тільки два банки. Однак українцям скоро будуть доступні ще півтора десятків фінустанов, які надаватимуть послуги через інтернет.

Сьогодні дистанційно доступні тільки адмінпослуги, серед яких – оформлення соцдопомоги при народженні дитини та пропуску на Донбас, а також реєстрація за місцем проживання.

Поділитись