Українці намагалися відправити майже 3 тонни горіхів до Росії

Українці намагалися відправити майже 3 тонни горіхів до Росії

На Харківщині завадили громадянам України відправити контрабандою до Російської Федерації 2770 кг волоських горіхів.

Як повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України, в районі населеного пункту Лиман Перший Дворічанського району Харківської області прикордонники виявили 6 осіб. Вони перевантажували картонні коробки із двох автомобілів “ГАЗ” до порожнього вагона вантажного потяга. Поїзд саме здійснив несанкціоновану зупинку після проходження прикордонно-митного контролю на шляху до Росії, пише “УНН”.

Під час затримання правопорушники-машиністи намагалися втекти розпочавши рух поїзда у бік кордону, однак їх було блоковано на наступній станції та не пропущено через кордон. У потягу та на місці перевантаження було виявлено 277 коробок з волоськими горіхами загальною вагою 2770 кг та приладдя для пасіки. Товар правопорушники планували незаконно перемістити через кордон. Також під час огляду автомобіля одного із правопорушників, виявлено незареєстрований пістолет із гумовими кулями.

По даній ситуації до компетентних правоохоронних органів прикордонниками направлено повідомлення про вчинення злочинів, передбачених статтями 227 (Випуск або реалізація недоброякісної продукції), 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Поділитись