Україна знизила постачання російського дизеля в два рази

Україна знизила постачання російського дизеля в два рази

Об’єм поставок дизеля з Росії в Україну в серпні знизилися в два рази, повідомив представник президента країни Володимира Зеленського в кабміні Андрій Герус в Facebook.

За словами Геруса, частка російського дизеля на ринку складе близько 20 відсотків. Він зазначив, що збільшилися поставки з Білорусі, країн Євросоюзу та з морських напрямів. Герус додав, що дефіциту немає, а ціни на дизпаливо знизилися.

6 серпня Герус розповів, що Україна змогла забезпечити альтернативні поставки дизельного палива і замістили імпорт з Росії. За його словами, нафтотрейдери накопичили додаткові запаси російського палива на нафтобазах і збираються його реалізовувати. Йшлося про більш ніж 40 тисяч тонн. Герус зазначив, що додатково зростають поставки з Литви і країн ЄС, паливо також збиралися отримувати через Білорусь.

З 1 серпня в Україні набули чинності спеціальні мита на імпорт зрідженого газу і дизельного палива з Росії. Спочатку збір за дизпаливо буде стягуватися в розмірі 3,75 відсотка, а з 1 жовтня – 4 відсотки, на скраплений газ – 1,75 і 3 відсотки відповідно.

Фото РИА Новости.

Поділитись