Україна заявила про готовність до повернення Криму

Україна заявила про готовність до повернення Криму

Київ готовий обговорювати відновлення українського суверенітету над Кримом і містом Севастополь «в будь-якому форматі», заявила речник міністерства закордонних справ держави Катерина Зеленко.

За даними «Інтерфакс-Україна», дипломат назвала брудними маніпуляціями визнання цих територій «російськими». За словами Зеленко, обговорювати повернення Криму українська сторона готова на додаток до переговорів в Нормандському форматі, від яких чекає відновлення суверенітету країни над «окупованими Росією частинами Донецької та Луганської областей».

Також речник МЗС прокоментувала слова заступника міністра закордонних справ РФ Андрія Руденка, який заявив, що визнання Криму «російським» стане хорошою основою для переговорів про встановлення морських кордонів між РФ і Україною. Зеленко зазначила, що заява російського дипломата – це «чергова брудна маніпуляція Кремля».

Раніше українські військові заявили про готовність протистояти широкомасштабній агресії з боку Росії. За словами заступника начальника генштабу збройних сил України Олексія Тарана, пріоритетним напрямком для російських військ є лінія зіткнення на Донбасі. Однак українські військові запевняють, що «кордон на замку». Також українці вважають, що Росія збирається наступати по всьому кордону двох країн, зокрема на ділянках поруч з Білоруссю і Кримом.

Поділитись