Україна зайняла 96 місце у рейтингу добробуту країн світу

Україна зайняла 96 місце у рейтингу добробуту країн світу

Міжнародна організація Legatum Institute опублікувала рейтинг добробуту країн світу. Всього в рейтингу виявилося 167 країн, серед яких і Україна.

Таким чином, результати міжнародного рейтингу показують, що Україна зайняла 96 місце. І, в порівнянні з минулим роком, країна поліпшила свій результат на три позиції. У 2018 році Україна була 99-ою. Також, варто відзначити, що за десять років, Україна опустилася в рейтингу на десять позицій.

Повідомляється, що крім базових показників, вони оцінюють освіту, стан охорони здоров’я, рівень безпеки, особисту безпеку, а також, ще безліч факторів.

Найкраще місце Україна отримала за стан освіти, в цьому рейтингу держава отримала 37 місце. Умови життя були поставлені на 69 місце. А найгірше була оцінена країна в категорії «соціальний капітал», 148 місце, і рівень особистої безпеки, 145 місце з 167 країн.

Перше місце займає Данія. А вже традиційно, в першій п’ятірці знайшлися місця для Швейцарії, Норвегії, Швеції, і Франції. Як не дивно, Сполучені Штати Америки лише на вісімнадцятому місці, пишуть akcenty.com.ua.

Поділитись