Україна заарештувала 32 судна, які заходили в порти Криму

Україна заарештувала 32 судна, які заходили в порти Криму

Україна наклала арешт більш ніж на 30 суден, які порушили порядок в’їзду-виїзду з Криму.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури автономної республіки Крим. У 2014 році Україна офіційно припинила функціонування всіх портів в Криму і закрила всі гавані півострова для міжнародного судноплавства. Управління Служби безпеки України в Криму з дислокацією в Херсоні розслідує кримінальну справу за фактами порушення іноземними судами порядку в’їзду на півострів і виїзду з нього.

Воно кваліфікує ці дії як спрямовані на підрив суверенітету України і порушують норми національного законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден.

У прес-службі прокуратури автономної республіки Крим повідомили про встановлення ще 32 судів, які порушили порядок в’їзду-виїзду з Криму і накладення на них арешту. Також там повідомили про намір направити в українське бюро Інтерполу запит для внесення даних судів в базу розшуку, а також направити запити в іноземні держави про міжнародну правову допомогу з метою виконання арештів.

«Завдяки співпраці і спільним зусиллям прокуратури автономії, інших державних органів і громадських організацій за останні роки спостерігається істотне зменшення кількості іноземних суден, що заходять в порти Криму, – з 162 до 15. Іноземні судна з провідних морських держав в Крим не заходять. Зате порушують законодавство переважно судна під прапором Росії, іноді – Сирії, Єгипту, Лівану», – відзначили в прес-службі прокуратури автономної республіки Крим.

Поділитись