Україна вийшла ще з трьох угод СНД

Україна вийшла ще з трьох угод СНД

Йдеться про угоди про співпрацю в підготовці військових кадрів для прикордонних військ держав Співдружності, про співпрацю в галузі культури, а також про створення Ради з культурного співробітництва членів СНД.

Кабінет міністрів, зокрема, припинив дію для України угод про співпрацю в підготовці і підвищенні кваліфікації військових кадрів для прикордонних військ держав Співдружності, про співпрацю в галузі культури, а також про створення Ради з культурного співробітництва членів СНД.

Угода про співробітництво в підготовці та підвищенні кваліфікації військових кадрів для прикордонних військ держав СНД було підписано в Москві в листопаді 1995 року, угоду про створення Ради з культурного співробітництва членів СНД – 26 травня 1995 року, набула чинності для України від 18 лютого 1997 року. Документ про співпрацю в галузі культури було підписано в травні 1992 року в Ташкенті.

Після державного перевороту в Україні в лютому 2014 року новий керівництво країни заявило, що починає процес виходу з СНД. У травні 2018 Петро Порошенко, який займав тоді пост глави держави, підписав указ про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів Співдружності. У серпні 2018 року представництво України при статутних органах СНД було закрито, контакти здійснюються через українське посольство в Мінську.

Після 2018 років Київ вийшов з ряду угод про співпрацю в рамках СНД. Це, зокрема, угоди про співпрацю в галузі зовнішньоекономічної діяльності, про створення Ради керівників підрозділів фінансової розвідки, про міждержавний обмін економічною інформацією, про забезпечення схоронності міждержавних секретів в галузі правової охорони винаходів, кілька податкових угод.

Поділитись