Україна відмовилися від переговорів з ДНР і ЛНР

Україна відмовилися від переговорів з ДНР і ЛНР

Радник делегації Києва в Тристоронньої контактній групі Донбасом і радник глави офісу президента України Олексій Арестович заявив, що Україна відмовляється від переговорів з самопроголошеними Донецької і Луганської народними республіками (ДНР і ЛНР).

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24». За його словами, позиція Києва полягає в тому, що ніяких переговорів з ДНР і ЛНР «не буде і не може бути взагалі навіть в уявному просторі».

Раніше глава Луганської народної республіки (ЛНР) Леонід Пасічник запропонував президенту України Володимиру Зеленському зустрітися на Донбасі і обговорити можливість мирного врегулювання конфлікту. Пізніше глава самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) Денис Пушилін заявив про готовність зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським на лінії зіткнення в Донбасі.

Чергове загострення ситуації в Донбасі почалося в кінці березня. Україна і самопроголошені Донецька і Луганська народні республіки звинувачують один одного в посиленні обстрілів, проведенні розвідувальних дій і переміщенні військової техніки в районі лінії зіткнення.

Поділитись