Україна увійшла в лідери по антисемітизму в Європі

Україна увійшла в лідери по антисемітизму в Європі

Україна посіла друге місце в рейтингу рівня антисемітських настроїв в Європі. Про це свідчать дані дослідження, проведеного Антидифамаційної лігою, повідомлення про це опублікувало Assosiated Press.

Опитування проводилося в 14 європейських країнах. Респондентів запитували, чи вважають вони певні негативні стереотипи «ймовірно правдивими» або «ймовірно помилковими». Результати показали, що рівень антисемітизму в Україні в 2016 році був 32 відсотка, а вже в 2019 році виріс до 46 відсотків.

При цьому лідером серед антисемітських настроїв стала Польща. З 37 відсотків в 2015 році вони зросли до 48 відсотків в нинішньому році. Третьою стала Угорщина – антисемітські настрій зустрічаються у 42 відсотків жителів країни, в порівнянні з 40 відсотками в 2016 році.

Згідно з наведеними даними, 72 відсотки українців погодилися з тим, що євреї мають занадто багато влади, впливаючи на бізнес. Подібної позиції також дотримується 71 відсоток угорців і 56 відсотків поляків.

У дослідженні також відзначається, що уряди всіх трьох країн останнім часом неодноразово піддавалися критиці з боку представників єврейського населення, хоча політики публічно заперечують антисемітизм. Так, рішення української влади про вшанування лідера забороненої в Росії Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери викликало різкі зауваження від посла Ізраїлю, відзначили експерти.

Поділитись