Україна стала ближчою до НАТО

Україна стала ближчою до НАТО

Північноатлантичний альянс надав Україні в п’ятницю статус партнера з розширеними можливостями.

Про це йдеться в заяві офіційного представника НАТО Оани Лунгеску, поширеному в Брюсселі. У ньому підкреслюється, що цей статус “не означає ніяких рішень з питання членства в НАТО”.

“Це рішення визнає значний внесок України в місії НАТО і демонструє послідовну прихильність НАТО партнерства [з Україною], незважаючи на пандемію коронавируса”, – заявила Лунгеску.

Цей статус надає Україні “більш широкий доступ до програми альянсу щодо підвищення військової сумісності сил, до навчань НАТО, а також розширює можливості обміну інформацією”.

“Отримання Україною статусу партнера з розширеними можливостями не означає ніяких рішень з питання членства в НАТО. Країни альянсу продовжують підтримувати зусилля України щодо проведення реформ, в тому числі в секторі оборони і безпеки, включаючи забезпечення цивільного контролю і цивільного нагляду [за військовими структурами] і боротьбу з корупцією “, – йдеться в заяві.

Україна стала шостою країною – партнером альянсу, що отримала цей статус поряд з Грузією, Йорданією, Австралією, Фінляндією і Швецією.

Поділитись