Україна скасувала штрафи за порушення порядку в’їзду-виїзду з Донбасу

Україна скасувала штрафи за порушення порядку в’їзду-виїзду з Донбасу

Влада України прийняла рішення скасувати існуючу систему штрафів для жителів Донбасу за порушення порядку в’їзду-виїзду з регіону.

Виїзд з тієї частини Донбасу, яка непідконтрольна київській владі, дозволяється для осіб, які постійно або тимчасово проживають в інших країнах, крім РФ. Також підставами для в’їзду на територію України є важка хвороба або смерть близьких родичів, забезпечення ліками, проходження лікування при наявності важких і / або хронічних хвороб.

Дозволено в’їзд для оформлення документів дитині, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України, для возз’єднання сім’ї, прийняття спадщини, відвідування навчального закладу.

Однак у тимчасово закритих пунктах пропуску перетинати кордон все одно не можна. Порушують порядок в’їзду особи також будуть підлягати адміністративної відповідальності. В даний час в’їзд на Україну з непідконтрольною частини Донбасу через Росію карається штрафом в розмірі від 1,7 тис. гривень ($ 60) до 5,1 тис. Гривень (понад $ 180). За ті самі дії, вчинені групою осіб, можна отримати штраф від 5,1 тис. до 8,5 тис. гривень ($ 300).

Поділитись