Україна розробила бронежилет за стандартами НАТО

Україна розробила бронежилет за стандартами НАТО

Фахівці Міністерства оборони України розробили технічну специфікацію на бронежилет, який відповідає стандартам армії Сполучених Штатів.

З цієї документації вже в 2021 році будуть проведені закупівлі бронежилетів для потреб ЗС України. Це загальновійськовий бронежилет, призначений для виконання повсякденних бойових завдань. Його основний споживач – Сухопутні війська. Для виконання завдань спецназівцями або десантниками в 2021 році ми розробимо полегшену модель, – розповів глава відомства Андрій Таран.

За його словами, раніше українська армія закуповувала бронежилети по комерційним технічним умовам, а тепер – за умовами оборонного відомства. Влада передбачили також проведення необхідних випробувань і жорстких умов для постачальників, йдеться на сайті міністерства.

Раніше Збройні сили України перейшли на перелік кодів військових рангів НАТО, відмовившись від колишньої, ще радянської системи. Наказ про це підписав міністр оборони України Андрій Таран.

У 2016 році Україна взяла курс на вступ в НАТО. В країні були прийняті законодавчі зміни, які зробили метою зовнішньої політики вступ в Альянс.

У червні 2020 року парламент країни прийняв закон, яким передбачається приведення діючої системи військових звань Збройних сил України у відповідність зі стандартами Північноатлантичного альянсу. Країна зобов’язана забезпечити повну сумісність своїх збройних сил з силами країн НАТО.

Поділитись