Україна-Росія-ЄС: у Брюсселі стартували тристоронні газові переговори

Україна-Росія-ЄС: у Брюсселі стартували тристоронні газові переговори

Тристоронні газові переговори у форматі Україна-Росія-ЄС почалися 21 січня у Брюсселі. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.


Головує на тристоронніх перемовинах віце-президент Єврокомісії з питань Енергосоюзу Марош Шефчович, йдеться у повідомленні.

Від української сторони участь у засіданні візьмуть міністр закордонних справ України Павло Клімкін, голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв. Від російської – міністр енергетики Олександр Новак та представник “Газпрому”. Російські ЗМІ повідомляли, що йдеться про очільника російської компанії Олексія Міллера.

На переговорах мають обговорювати питання довгострокового транзиту російського газу до ЄС через Україну після 2019 року.

Попередні політичні переговори про транзит газу відбулись 17 липня 2018 року. За їхніми підсумками  – конкретних домовленостей не досягли.

Напередодні чергового раунду переговорів 21 січня 2019 року, мала відбутися тристороння зустріч на рівні експертів. Проте російська сторона цю зустріч проігнорувала.

Нагадаємо, Росія може відмовитися від українських послуг транзиту після завершення чинного контракту — 31 грудня 2019 року.

Поділитись